! mr & mrs sOmb !

mencari yang terbaik untuk mengisi kekurangan

Pesta Wau International

Posted by mr. & mrs. sOmb On 10:02 PM 0 comments

Satu pesta yang agak besar telah berjaya dianjurkan di Pantai Genting, Tumpat, Kelantan. 
Pesta ini bermula pada 3/6/2011 dan akan berakhir 
pada 6/6/2011. Pesta ini di anjurkan adalah bertujuan untuk 
 mempromosikan Pantai Genting 
yang sebelum ini kurang 
dikenali oleh dunia luar. Pesta ini adalah 
Pesta Wau.
 Ini adalah langkah drastik yang dilakukan oleh pihak berkaitan 
untuk mempopularkan 
Pantai Genting 
yang baru sahaja siap di ubahsuai persekitarannya.



Saya ada menyediakan beberapa gambar di tempat pesta..



para pengunjung yang sedang melihat layang-layang yang sedang "beraksi"


segelintir pengunjung yang melihat dari jauh..


begitu banyak layang-layang yang dilayangkan...


pelbagai jenis wau yang terdapat di pesta wau kali ini..


tertera KELANTAN di wau yang telah di terbangkan..

Diharap program ini dapat membantu menaikkan nama Pantai Genting di seluruh Malaysia dan kalau boleh biarlah seluruh dunia mengenali Negeri KELANTAN..

berMula suDah EPisod kU....

Posted by mr. & mrs. sOmb On 12:56 AM 0 comments

next week akan start la proses pembelajaran ku bg semester ni..aku da bleh nampak yang sem ni agak padat dengan macam2 aktivit yang bakal dia anjurkan..huhh..
xmenang tangan la aku dibuat nye nati..penat2..tp tu la tanggungjawab yang terpaksa aku galas sem ni..azam sem ni ada dua first sekali nk kejar balik ape yang telah aku hilang sebelum ni [pelajaran]..
ni yang first..second is aku nk establish tol2 DiQMA [kelab akademi CS 113] sebelum aku lepaskan jawatan aku..
malam ni aku baru je lepas meeting ngan MPP td..tengok kat flow yg diorg kasi td agak penat la jgak untuk aku handle..
tp tu la nama lagi tanggungjawab kan..tp insyallah dengan berkat bantuan exco2 aku nati aku ase sume ni akan berjalan lancar..amin..
tu baru azam baru.. ni nk citer lak sal pelajar..sem ni mmg kene struggle tol2 la..
da la aku nk ambik 6 subjek..berat oo...20 jam kredit, byak tu..
KP x bg sebenar ni tp nk try bwak gak sbb aku xnk extend..hmm..aku ase aku boleh buat..
aku yakin ngan diri aku tp susah gak bila org x caye n yakin yang kite leh bawak bnde tu..
cmne erk??any idea...hmm..Ya ALLAH..tlg la hamba Mu ini..berikan la aku kekuatan untuk hadapi semua ni..you all yang baca pun doa2kan aku k..aku ase setakat ni dulu kot...see ya...

PanaS hATi!!!!!!!!!

Posted by mr. & mrs. sOmb On 10:51 PM 0 comments

awal2 sem lagi da banyak bala yang aku dapat..huhh..
mana silap aku pun xtau...
first sekali, result u da hancur lebur..
tu aku x salahkan sape2 la sbb aku anggap tu salah aku sendiri..
xpe la aku janji ngan diri aku sndiri aku akan buat balik untuk dapat kan result yang ok untuk cover nati akhir sem insyallah..
second plak masa daftar kat uitm td..ni mmg buat wa panas..
sampai2 je umah sewa, tgok2 sume licin..brg2 sume xde..mmg giler org yg mencuri tu..bodoh tol sampai tuala pun dia curi..kat pencuri aku x marah sgt, yg aku paling marah tuan umah..
sewa byar mahal tp nk letak kunci pun xleh..humm...da la blik aku xde kipas...byar sama ngan org lain tp keselesaan mcm sial...huhh...kepada adik2 junior yang nk cari umah sewa tu, bringat la erk..
jgn main sewa je..
jgn sampai jd mcm aku ni..nasib baik la dapat member sume nye cool2..ni last mmg nk marah org je rasa..duit hilang..smlm seblum tido tgok ade lagi RM 150.00..
masa nk daftar td x chek la igt x hilang, tp lepas g dftar singgah SEVEN E jap then tgok2 da xde..tekejut la aku..da la ptptn x masuk lagi..mmg stress aku gini..
mmg lakhanat tol la..mmg bnyak sgt bala sem ni..Ya Allah..kuat kan la semangat hamba Mu ini..sabar kan la diri ku..
Amin..hmm..mmg panas hati..
now stay kat umah dulu malam ni..esok gerak g cari kasut n baju dulu..
klas ponteng la dulu..hmm..
terpaksa...da la...malas aku nk karang byak2..doa2 la erk si pencuri tu insaf n hantar balik  barang2 kiteorang....

bEst teNGok OraNG......

Posted by mr. & mrs. sOmb On 2:57 AM 0 comments

hmm..sedar xsedar, aku da nk masuk semester 5 buka u ni..da tua aku ni erk..da masuk 20 da pun..igt budak2 lagi,
 mana x nya perangai budak2 tu still 
menyerlah dalam diri aku ni..[perasan muda la plak] 
kihkihkih....xde la, gurau je..hidup ni kene penuh
 ngan gurau senda baru hidup kita x 
tension..4 sem yang da aku lalui selama ni byak memberi aku pengajaran yang berguna..byak bnde baru yang aku da belajar..tp amat sedih bila tgok member2 yang xnk 
ambik peluang tu untuk timba ilmu..aku stdy kat uitm. uitm bermaksud universiti ingin tolong melayu..tapi 
melayu skrg xnk tlg diri diorg sndiri..masing2 rase diri tu hebat..hmm..melayu2..bukan nk rendah kan bangsa sendiri tapi tula 
kenyataan skrg.. ade plak sesetengah 
tu terbabit dalam hal "melayu jatuhkan melayu"..xpatut langsung bnde ni jadi..hmm..tp ni bukan main point untuk entry aku kali ni...kali ni aku just nk bercerita tentang member2 
aku yang da grad..xckup dgn tu, dapat lak cuti 4 bulan..[uitm nak selaraskan balik,tu pasal dapat cuti 4 bulan]..yang jadi mangsa nya aku ni budak2 diploma..terpaksa berkorban kene cuti sbulan je...hampehh tul..tp best la tgok member2 yang da grad tu. at least boleh bagi motivasi kat 
diri sndiri..tgok pakai jubah konvo tu pergh segak nye korang..aku ni xtau la bleh grad x nati..hmm,,result xwape nk gempak..sedih nye...aku da cuba buat yang terbaik tapi xdpt..
tu aku ckp best tgok orang..sbb bila tgok diri sndiri mmg hampeh..punca utama biasa la laki kan..MALAS..tu reason paling utama..tp sejak kehadiran 
mrs sOmb dlm hidup aku, aku da mula rasa berlaku perubahan dalam diri aku..[ke arah kebaikan la]..dia byak bg aku semangat sbb sblum ni aku pernah down giler..dia la yg bangkit kn aku balik..
thanks mrs sOmb. sy hepy tgok dia hepy..hehehe..
[masuk part romantik lak]..tp bila nilai diri sndiri mcm xlayak lak aku ngan dia..aku pun heran nape dia bleh trima aku..
pape puna ku tau dia ikhlas ngan aku n aku pun syg dia..thanks AWAK....21 tahun, aku akn habis diploma..masih jauh perjalanan aku ni..aku da pening untuk mencongak
 masa depan..aku risau aku tkut aku xberjaya dlm hidup di masa depan..tu yang paling aku risau..tapi best tgok org berjaya..terutama kwan2 rapat..bleh belajar jauh2,,sampai oversea..kita ni diploma 
pun xtau kemana lagi..huhhhhh...pape pun doakan kejayaan sy k..sy nk sgt berjaya dan bahagiakan famly sy...ni je kot untuk kali ni...hehehe...
thanks kepada yg sudi membaca entry sy ni..salam....

JERSI THE RED WARRIOR HARGA BORONG

Posted by mr. & mrs. sOmb On 8:43 PM 0 comments

Kelantan FA telah berjaya melangkah ke final piala FA. 11 Jun bakal menentukan siapa  juara piala FA edisi kali ini. Yang unik nye. pertembungan final kali ini adalah di antara jaguh pantai timur iaitu kelantan dan terengganu. lebih kurang 3 minggu sahaja la. Tapi sudahkah anda mempunyai jersi KELANTAN??Jika belum, disini saya ingin mempromosikan jersi kelantan yang berkualiti tinggi tetapi dengan harga yang jauh lebih murah dari harga pasaran

-GRED AAA
-UMBRO SULAM
-HOME/AWAY
-RM 60.00 [TERMASUK POST]
-SAIZ S, M, L, XL, XXL
-KAIN SELESA DI PAKAI



                      HOME                                                                                   AWAY


Jadi tunggu apa lagi??Ayuh, tempah lah sekarang juga kerana kuantiti produk adalah terhad. Gambar adalah barang sebenar. Untuk tempahan, sila isi FORM di ruangan sidebar kanan blog saya atau boleh terus hubungi saya di talian 0132972037.

Jika ingin berurusan dengan ATM :

    - AHMAD ZAHARUDDIN BIN ZAID
   -ACC BANK ISLAM : 03 0270 2059996 8
    -SILA AMBIL GAMBAR SLIP BANK IN DAN UPLOAD DI FORM YANG SAYA SEDIAKAN ITU.

Di kesempatan ini, sama2 lah kita doakan pasukan kesayangan kita agar dapat membawa pulang PIALA  FA bg edisi kali ini..GOMO KELATE GOMO!!!!!!!!!


first date.....

Posted by mr. & mrs. sOmb On 6:53 AM 0 comments

salam..hope sume pembaca sihat2 semua nya..hehe nk share citer skit ni..semalam kan [19/5/2011] aku da buat first date ngan mrs. sOmb aku..hehe..hepy giler kot..mana x nye, first time kuar ngan org pompuan yang tol2 aku syg..tp ade jgak citer2 lucu jd jd masa date kiteorg ni..hehe..first tu mlm sebelum nk kuar date punye la jnji nk date kat satu tempat je..KFC pasir mas tempat tu..nk jadikan citer lucu nye, smlm kiteorg date kat 3 tempat berlainan..jnji da tggal jnji..haha..kat KFC tu ok lagi sbb mkn jgak, tempat kedua date minum air je..hehe..punye la nk lengah kan masa..sbb rindu sgt2 kat sidia so nk duk smpai puas ngan dia..overall mmg hepy sgt dapat kuar ngan mrs. sOmb smlm..thanks a lot..lepas balik ade cter lagi...blik2 dia msj kat sy tye awk nk tau smthing x??? sy da cuak la igt jd pape ke..rupa nye dia nk ckp abg n adik dia perli dia ckp kuat date..mana x kuat nye, dari kol 11 pagi hingga la 5 ptg..lama kan???haha..syg2..tu la gelagat mr & mrs sOmb pada first date kterorg..hehe..pape pun thanks a lot coz da hepy kan sy...

!!!!!!!!!ANDA SURVEY KAMI BAYAR!!!!!!!!!!

Posted by mr. & mrs. sOmb On 4:07 AM 0 comments


ye ke ni??boleh caye ke??tipu la??..Mesti persoalan2 ini akan bermain difikiran u all kan..tol x?? Tp ini la kebenaran yang ingin saya kongsikan dengan pembaca2 semua. Salah satu aset penjana pendapatan TANPA MODAL di internet. Pada mulanya, saya sendiri tidak percaya akan semua ini. Memang mengarut kan. Tapi bila dah join baru saya tahu betapa bagusnya penjana pendapatan ini. Dalam sebulan jika anda aktif menjawab survey yang diberi, tidak mustahil anda boleh menjana sehingga $100 USD. Banyak bukan?? Benda ni I-PANEL ONLINE nama dia. Mungkin masih baru dikalangan newbie dalam dunia internet ni. Amat mudah sistem nya, anda jawab survey kami, kami beri anda mata dan anda boleh tebus mata tersebut kepada ringgit. MASYUKKKKK!!!!!. haha..Masih ragu dengan apa yg dikatakan oleh saya?? Tidak ada sebab untuk saya menipu. Tiada faedah nya pun. Buat penat je saya tulis semua ni jika saya menipu anda sebagai pembaca. Tidak guna anda penat mata membaca panjang lebar jika tidak mencuba. Ini lah salah satu aset penjana pendapatan TANPA MODAL di internet seperti mana yang saya katakan di awal entry ini. Jadi, jika anda berminat anda boleh klik link ini untuk mendaftar http://my.ipanelonline.com/register.html?inviter_id=650451. Jadi apa tunggu lagi. Ayuh mendaftar lah sekarang juga.


"siapa yang usaha lebih, maka dialah yang akan dapat lebih"

Semua nya terpulang kepada anda. Anda yakin, anda berjaya. Itu sahaja dari saya. Fikirlah yang terbaik untuk diri anda sendiri. Saya hanya ingin "mencari yang terbaik untuk mengisi kekurangan" dan hanya ingin berkongsi kesenangan. Bersama kita mengejar impian.


*sila tinggal kan komen anda.